Επίσκεψη Πάιατ σε συγκρότημα του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία

Την Πυλαία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ώστε να δει το νέο, υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια, συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger.

Ο Pyatt περιηγήθηκε στους χώρους του νέου συγκροτήματος και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ανατόλια, δρα Πάνο Βλάχο, και τον Γιάννη Τσορμπατζόγλου, COO Innovation and Planning & Vice President Cross Divisional Programs του κολεγίου, για τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού κέντρου STEM, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο, προάγοντας με πρωτοποριακό τρόπο και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας τις επιστήμες, την καινοτομία και τη βιωματική μάθηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.000 τ.μ., το οποίο κατασκευάζεται από τη θυγατρική εταιρία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΤΟΜΗ, πρόκειται να στεγάσει εργαστηριακά μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, καθώς και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ευρύτερης κοινότητας.

Οι χώροι του περιλαμβάνουν τρία εργαστήρια STEM, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δημιουργικής ενασχόλησης και εκπαίδευσης, γραφεία προσωπικού, αίθουσα δοκιμών, καθώς και πλήθος βοηθητικών χώρων.

Η νέα κτηριακή προσθήκη στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια γίνεται πραγματικότητα με τη χρηματοδοτική συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού USAID/ASHA των ΗΠΑ, του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, καθώς και δωρεών εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια και άλλων οργανισμών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here