Πούτιν: Λυπηρή η αντί-ρωσική ρητορική που διαδίδεται στις ΗΠΑ

Η αντί-ρωσική ρητορική που διαδίδεται στις ΗΠΑ είναι λυπηρή, καθώς επηρεάζει το σύνολο του συστήματος των διεθνών σχέσεων και εμποδίζει το διάλογο μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από τη δική τους [ΗΠΑ] εσωτερική πολιτική κατάσταση. Είναι φυσικά ατυχές να βλέπεις αυτό που συμβαίνει εκεί – στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, στη μεγαλύτερη πυρηνική και στρατιωτική δύναμη- καθώς αντανακλάται στο σύνολο του συστήματος των διεθνών σχέσεων. Και, φυσικά, επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και το νέο κύμα αντί-ρωσικής ρητορικής.

Όσον αφορά το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, το Κρεμλίνο αρκέστηκε μόνο σε μια λεκτική καταδίκη της απόφασης Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος μάλιστα της ρωσικής κυβέρνησης σημείωσε πως πρόκειται για… εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ