Γερμανικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα του τουρισμού!

«Ο κορονοϊός ταξιδεύει: Παραθεριστές φέρνουν τον ιό στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης σημειώνει: «Μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε τον κορονοϊό υπό έλεγχο. Τώρα, όμως, οι τουρίστες φέρνουν τον ιό στη χώρα. Η Αθήνα αντιδρά με τεστ και απαγορεύσεις εισόδου. Ωστόσο οι ειδικοί δεν ανησυχούν μόνον εξαιτίας των τουριστών».

Όπως επισημαίνεται, στο δημοσίευμα, δεν είναι μόνο οι τουρίστες που ανησυχούν τους Ελληνες ειδικούς. Αυτό που τους προκαλεί φόβο είναι ότι αρκετοί συμπολίτες τους φαίνεται να γίνονται στο μεταξύ όλο και λιγότερο προσεκτικοί, καθώς δείχνουν εμφανώς αδιάφοροι απέναντι στην τήρηση των μέτρων. 

«Τέλος στο όνειρο των φετινών διακοπών;» διερωτάται η «Frankfurter Rundschau», με φόντο τα αυξανόμενα κρούσματα στις χώρες της νότιας
Ευρώπης.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, αναφέρει ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας υπήρχαν ελάχιστες κακές ειδήσεις από την Ελλάδα. Η χώρα επλήγη μεν, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό. Τώρα, όμως, που πολλοί Γερμανοί θέλουν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους, υπάρχουν ειδήσεις που προκαλούν ανησυχία. Μόλις στις αρχές Ιουλίου καταμετρήθηκαν 50 νέα κρούσματα, περισσότερα απ’ ό,τι τις προηγούμενες εβδομάδες» αναφέρει μεταξύ άλλων!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here