Επανέναρξη του διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας με συνεδρίαση της επιτροπής που ήταν ανενεργή για δύο χρόνια


Στην καρδιά του καλοκαιριού αρχίζει και πάλι ο διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας, καθώς στις 22 Ιουλίου θα συνεδριάσει η επιτροπή για τη μελέτη και την επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η τελευταία φορά που συνεκλήθη η εν λόγω επιτροπή ήταν πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2018, επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση αφορούν το καθεστώς των κοιμητηριακών ναών, την εκκλησιαστική εκπαίδευση, την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και τις οργανικές θέσεις των ιερέων.

«Υπάρχει όρεξη και από εμάς και από την Πολιτεία. Θα κάνουμε έναν αγώνα, θα κάνουμε μια προσπάθεια» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της ΔΙΣ.

Η επιτροπή συστάθηκε τον Μάιο του 2011, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρόεδρός της είναι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας, ο οποίος τη συγκαλεί και καθορίζει την ημερήσια διάταξη.

Σε αυτή την συνεδρίαση θα συμμετάσχουν από την πλευρά της Εκκλησίας οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ, Σάμου και Ικαρίας ως πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Καισαριανής ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του εφημεριακού κλήρου, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου ο Επίσκοπος Ωρεών και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ