Καιρίδης για Αγία Σοφία: Υποκριτής ο Ερντογάν – Η «μπλόφα» με τις ανακοινώσεις


Για την «υποκρισία» του Ερντογάν η οποία πρέπει να αναδειχθεί στους δυτικούς εταίρους και την στάση του Τραμπ στην απόφαση για την Αγία Σοφία μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν δεν θα κάνει βήμα πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι αποφασισμένος και θα προχωρήσει στις 24 Ιουλίου με όλη την θεατρικότητα που τον χαρακτηρίζει σε βάρος και των ίδιων των Τούρκων διότι η οικονομία δεν πάει καλά και το κράτος δικαίου είναι σε άθλια κατάσταση.

Ωστόσο ο κ. Καιρίδης, επισημαίνει στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πως δουλειά μας είναι να υπογραμμίσουμε πως απέναντί μας δεν έχουμε μόνο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά ένα διεθνές, έναν ταραξία για να το καταλάβουν οι δυτικοί εταίροι και σύμμαχοί μας, ενώ σημειώνει πως το πρόβλημα έγκειται στην απουσία της Αμερικής.

Παράλληλα , τονίζει πως πρέπει να αναδειχθεί και η υποκρισία του Ερντογάν. Όπως εξηγεί, ο Ερντογάν έχει διαφορετική ανακοίνωση στα αγγλικά για την απόφαση του, όπου εκεί μιλάει για πολυπολιτισμικότητα, ανεκτικότητα, δημοκρατία κλπ, ενώ στην τουρκική και στα αραβικά καλεί όλους τους μουσουλμάνους για την απελευθέρωση του μεγάλου τζαμιού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχουμε τις αντιδράσεις από συγκεκριμένες κυβερνήσεις, θα έχουμε το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ και το κογκρέσο στις ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος σχολιάζει εκκωφαντική την σιωπή του Αμερικανού προέδρου που επιβεβαιώνει την περίεργη-ιδιαίτερη σχέση του με τον Ερντογάν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ