Κορονοϊός: Αυτό είναι το Plan B στη χώρα – Ποια μέτρα έχουν «πέσει στο τραπέζι»


Για το θέμα του κορονοϊού και την ανησυχία που προξενεί η αύξηση των κρουσμάτων, μίλησε στο Mega, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας

«Στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια σήμερα θα συζητήσουμε ορισμένα θέματα, όπως τα βόρεια σύνορά μας από τα οποία έχουμε μεγάλη εισροή κρουσμάτων, τα φαινόμενα διασποράς του ιού σε πόλεις, με ορφανά κρούσματα. Θα κουβεντιάσουμε και τις πιθανές εστίες υπερμετάδοσης του ιού και το κατά πόσο θα παρέμβουμε ή όχι», σημείωσε ο κ. Σύψας στο Mega.

«Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα πανηγύρια ο ίδιος είπε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί, και ακόμα και η απαγόρευσή τους είναι στο τραπέζι. Δυστυχώς υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις, είναι η ώρα για δράση».

«Αυτό είναι το Plan B στη χώρα»

«Στο plan B υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες οδηγίες για τις μάσκες, τις μεγάλες συγκεντρώσεις, νέες ταξιδιωτικές οδηγίες. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά, αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως οι όροι λειτουργίας τους. Έχουμε απευθύνει έκκληση, και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει ελέγχους αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δούμε αν απέδωσαν και αναλόγως θα κινηθούμε», συμπλήρωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ