Αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών με διάγνωση στα αγγλικά! Μόνο έτσι θα περνούν από την Τετάρτη οι τουρίστες στον Προμαχώνα

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού που τίθενται σε ισχύ στον Προμαχώνα από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης ως τις 29 του μηνός και ώρα 00.01.

Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

  • Έχουν διαγνωστεί αρνητικά σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR (μοριακός έλεγχος) που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης, ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική Αρχή Πιστοποίησης της χώρας.
  • Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here