Καλοκαίρι στην πόλη: Όλα όσα αλλάζουν φέτος στον τρόπο που μετακινούμαστε


Τι αλλάζει, λοιπόν, φέτος στον τρόπο που μετακινούμαστε κι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στην πόλη;

Ήδη από τα τέλη της περασμένης άνοιξης είχαμε αντιληφθεί ότι το καλοκαίρι του 2020 θα ήταν διαφορετικό. Η ασφάλειά μας θα ερχόταν σε πρώτο πλάνο, ενώ πιθανότατα θα άλλαζαν πολλά στις μετακινήσεις μας.

Αυτό δε σήμαινε φυσικά, ότι δε θα προσπαθούσαμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας. Διότι παρά το γεγονός, ότι είχαμε συνειδητοποιήσει πως το φετινό καλοκαίρι θα διέφερε, οι περισσότεροι δε θέλαμε να το… προσπεράσουμε.

Τι αλλάζει, λοιπόν, φέτος στον τρόπο που μετακινούμαστε κι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στην πόλη; Η λίστα που ακολουθεί μας δίνει μία «γεύση» από όλα όσα ενδέχεται να βιώσουμε διαφορετικά σε ό,τι αφορά στις εξορμήσεις, τις μετακινήσεις και τις διακοπές μας.

Διακοπές στα πέριξ

Η αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της υγειονομικής κρίσης που έφερε τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας, η έντονη ανησυχία πολλών για την ασφάλειά τους, αλλά και η ανάγκη για επιπλέον οικονομία, φαίνεται πως θα κάνουν αρκετούς Έλληνες να μην επισκεφτούν φέτος τα αγαπημένα τους νησιά. Αντί για ταξίδια με το πλοίο, λοιπόν, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα προτιμήσουν να χαρούν τις διακοπές τους με συχνές μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις με το αυτοκίνητό τους, σε κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς και πλαζ.

Το αυτοκίνητο βγαίνει από τα γκαράζ

Ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τώρα προτιμούν περισσότερο το αυτοκίνητό τους. Τα αυτοκίνητα λοιπόν βγαίνουν από τα γκαράζ και αρχίζουν να χρησιμοποιούνται, ακόμη και για πολύ κοντινές αποστάσεις. Πράγματι, λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας, οι περισσότεροι βάζουμε την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο και επιλέγουμε να μετακινούμαστε με τα δικά μας οχήματα, για να αποφεύγουμε το συνωστισμό. Βασικές προϋποθέσεις όμως, για να είμαστε πραγματικά ασφαλείς στους δρόμους, είναι να φροντίζουμε να κάνουμε καλούς και συχνούς ελέγχους στα οχήματά μας και φυσικά, να μεριμνούμε για την ασφάλισή τους. Στις μέρες μας, άλλωστε, κανείς δε θέλει να κυκλοφορεί ένα όχημα ανασφάλιστο, ειδικότερα όταν «τρέχουν» απίστευτα οικονομικά προγράμματα και προσφορές, όπως για παράδειγμα η καλοκαιρινή προσφορά της Anytime, που προσφέρει 10% έκπτωση σε όλα τα νέα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου. Σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Παίρνουμε τα βουνά

Σε αντίθεση με περασμένα καλοκαίρια, όταν και η αναζήτηση του ιδανικού προορισμού για διακοπές περιλάμβανε τουλάχιστον ένα δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, φέτος πολλοί θα προτιμήσουν να… πάρουν τα βουνά. Ακόμη περισσότεροι θα ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους σε μέρη πιο απομονωμένα, τα οποία ενδεχομένως δεν είχαν σκεφτεί να επισκεφτούν στο παρελθόν, με σκοπό να ανακαλύψουν τη δική τους «πριβέ» παραλία, το δικό τους απομονωμένο «καταφύγιο» και να αποφύγουν το συνωστισμό.

Ό,τι και αν επιλέξουμε να κάνουμε το καλοκαίρι του 2020, είτε μείνουμε στην πόλη, είτε ταξιδέψουμε σε έναν παραθαλάσσιο ή ορεινό προορισμό, το σίγουρο είναι πως θα στραφούμε περισσότερο στα δικά μας οχήματα για τις βουτιές και τις απαραίτητες μετακινήσεις μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, χρειάζεται να μεριμνήσουμε εγκαίρως και για την ασφάλειά μας στους δρόμους και συνεπώς, για την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Ας φροντίσουμε, να είμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς Anytime αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι, για να είναι κάθε στιγμή του, όπως την έχουμε φανταστεί. Η καλοκαιρινή προσφορά της Anytime είναι σίγουρα μία καλή αρχή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ