Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: Καμία αναφορά στην Αγιά Σοφιά


Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Τρίτη (14/07) ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας καμία απολύτως αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με την Λιβύη με σκοπό τη διασφάλιση μιας βιώσιμης σταθερότητας στην χώρα», ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

«Οι δύο ηγέτες επίσης συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και έναν εμπορικό στόχο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε η ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν θετικά εμπορικά ζητήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και υπογράμμισαν την πεποίθησή (των ΗΠΑ) για την ανάγκη επίλυσης των περιφερειακών θεμάτων με διαπραγμάτευση».

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην συνομιλία δεν αναφέρθηκε καν το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ