Έρχεται νέος αρχιδιαιτητής στη Super League και θα είναι… αλλοδαπός!

Με ψήφους 16 υπέρ και 1 λευκό (από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Νίκο Βακάλη), η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε οριστικά για τη διαδικασία επιλογής της νέας ΚΕΔ στη… μετά Βίτορ Μέλο Περέιρα εποχή.

Η σχετική διαδικασία αναφέρει επ’ ακριβώς: «H EΕ/ΕΠΟ συναινεί στη διαδικασία και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να υπογράψει τις συμβάσεις με το που επιλεγούν οι ειδικοί. Η ΕΕ/ΕΠΟ ορίζει τον πρόεδρό της ως εκπρόσωπό της, ο οποίος θα παρίσταται στη διαδικασία. Εκ μέρους των FIFA/UEFA, στη διαδικασία θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο Πετρ Φούσεκ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση του Working Group θα γίνει την Τρίτη 14/7, η δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη 16/7 και η τρίτη συνάντηση μαζί με την ψηφοφορία την Παρασκευή 17/7. Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ που θα επιλεγεί από τους Big 4 θα είναι ξένος και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ενώ ο ίδιος θα επιλέξει και δύο ξένους συνεργάτες. Από αυτούς ο ένας θα είναι ο VAR expert.

Τα ονόματα των διαιτητών θα τεθούν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροζέτι. Στόχος της UEFA, που εμπνεύστηκε τη διαδικασία, είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔ να βρίσκεται στην Αθήνα με τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League, ώστε να ενημερωθεί από τον Περέιρα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ