Γαλλία: Τα «άκουσε» ο Μακρόν σε βόλτα στο πάρκο – Διαδηλωτές του φώναζαν «παραιτήσου» (vid)


Με τις αντιδράσεις δυσαρεστημένων πολιτών, ήρθε αντιμέτωπος το απόγευμα της Τρίτης (14/07) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Πραγματοποιώντας μία βόλτα στο πάρκο Tuileries κοντά στο Ελιζέ μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, ο Γάλλος πρόεδρος «συναντήθηκε» με δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους.

Ειδικότερα, όταν πολίτες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο αντιλήφθηκαν το προεδρικό ζεύγος άρχισαν τις φωνές «Μακρόν παραιτήσου».

Η παρουσία των δεκάδων διαδηλωτών προκάλεσε συναγερμό στους άνδρες της ασφάλειας του προέδρου της Γαλλίας, οι οποίοι έκαναν κλοιό γύρω από τον Εμμανουέλ Μακρόν και την σύζυγό του κρατώντας ομπρέλες στα χέρια και όντας σε ετοιμότητα για να τις χρησιμοποιήσουν.

Δείτε βίντεο:

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την όλη κατάσταση πλησιάζοντας ορισμένους από τους πολίτες στους οποίους ακούγεται να λέει «χρόνια πολλά για σήμερα» (σ.σ. την Τρίτη οι Γάλλοι γιόρταζαν την επέτειο από την εξέγερση της Βαστίλης).

«Είναι ημέρα γιορτής σήμερα και πάω βόλτα με την σύζυγό μου» ακούγεται, επίσης, να λέει ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Η ένταση, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, τελικά ξεπεράστηκε χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη με το προεδρικό ζεύγος να επιστρέφει με τα πόδια στο Ελιζέ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ