Χαλκιδική – Κρούσμα σε κατασκήνωση: Σε μοριακό τεστ υποβάλλονται 600 παιδιά


Σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό θα υποβληθούν σήμερα (15/07) περίπου 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου εντοπίστηκε κρούσμα Covid-19.

Ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην κατασκήνωση και συζητά με τους υπευθύνους της προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Σε ανακοίνωση της κατασκήνωσης στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής: «Αναγνωρίζοντας την κοινή αγωνία ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους φορείς και αποφασίστηκε σήμερα να προχωρήσουμε σε έλεγχο με μοριακό τεστ των κατασκηνωτών μας». Επίσης από την κατασκήνωση έχει σταλεί και σχετικό μήνυμα στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δώσει οι γονείς των παιδιών ώστε να ενημερώνονται άμεσα και να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο οι γονείς δεν συμφωνούν για την ιχνηλάτηση του παιδιού τους καλούνται να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο της κατασκήνωσης».

Εν τω μεταξύ, κλειστή θα μείνει από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου η συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Σκοπός της παύσης της λειτουργίας είναι τόσο η απολύμανση των χώρων της κατασκήνωσης, όσο και η διενέργεια τεστ κορονοϊού στο σύνολο του μόνιμου προσωπικού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ