Φορολογικές δηλώσεις: «Παράθυρο» για παράταση

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – με έναν στους τρεις να μην έχει ακόμα υποβάλλει δήλωση – ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απηύθυνε κάλεσμα στους φορολογούμενους να σπεύσουν για τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υπουργός υπενθύμισε, ωστόσο, πως μία παράταση θα συνεπάγεται μείωση των δόσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει δοθεί παράταση έως τις 29 Ιουλίου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 31 Ιουλίου, ενώ ψηφίστηκε στη Βουλή η ρύθμιση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις από 3 διμηνιαίες που προβλέπονται έως τώρα.

Στα 714 ευρώ ο μέσος φόρος

Το 32,55% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι χρεωστικό και αντιστοιχούν σε φόρο 1,23 δισ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 714 ευρώ.

Το 13% των δηλώσεων είναι πιστωτικό και αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 182 εκατ. ευρώ. Και το 54,40% των δηλώσεων είναι μηδενικό.

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μπορεί να εξοφληθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις που ίσχυε έως πέρυσι.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως τις 31 Ιουλίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ