Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία με ψήφισμα που έχει πάνω από 15.000 υπογραφές

Πάνω από 15.000 πολίτες, Έλληνες και όχι μόνον, προσβεβλημένοι από τις κινήσεις της Άγκυρας και την αδιαφορία των εταίρων μας, έχουν υπογράψει στο διαδικτυακό μέσο Avaaz μια επιστολή/ψήφισμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και όλους τους υπόλοιπους θεσμούς για την μετατροπή της Αγιάς-Σοφιάς σε τζαμί.

Σε αυτό τονίζουν ότι η πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος των Χριστιανών από μια εμπρηστική κίνηση προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες, λύπη και απογοήτευση σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες.

Ταυτόχρονα τίθεται και σειρά σχετικών ερωτημάτων, όπως το εάν θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Τουρκίας μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, την ίδια στιγμή που αυτή απομακρύνεται από τις επιταγές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Εγκαλείται μάλιστα η Unesco για αδράνεια, αφού ερωτάται εάν επίκειται σύγκληση της αρμόδιας διακυβερνητικής επιτροπής, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία, ακόμη και εάν δεν απαντήσουν αυτοί στους οποίους απευθύνονται τα ερωτήματα, οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν την επιλογή τους αυτή. Επιλογή η οποία είναι σαφές ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια έμμεση ενθάρρυνση της Τουρκίας σε αυτό το μονοπάτι σύγκρουσης που έχει επιλέξει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here