Τσίπρας: «Πλήρη διαφάνεια» και «δικαιοσύνη» για το θάνατο Μάγγου

«Πλήρη διαφάνεια» και «δικαιοσύνη» για το θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ζητά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όλοι οφείλουν να τα σέβονται».

«Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί», συμπληρώνει.

«Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, ο θάνατος του 26χρονου Βολιώτη οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ δεν είναι προς το παρόν σαφές αν συνδέεται με τον προ μηνός βίαιο τραυματισμό του.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ