Μουφτής Κομοτηνής κατά Ερντογάν: «Ούτε οι οπαδοί του Προφήτη Μωάμεθ δεν μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά»

«Καταπέλτης» κατά του Ερντογάν ο μουφτής της Κομοτηνής δρ. Χαλίλ Τζιχάντ, χαρακτηρίζει προκλητική την απόφαση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ενώ παράλληλα εκφράζει έντονη ανησυχία ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 99,4, τόνισε ότι η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ.

«Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε» ανέφερε κατηγορηματικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το μνημείο είναι χριστιανικός ναός που εξυπηρέτησε τους χριστιανούς για περισσότερα από 1.000 χρόνια και ότι θα έπρεπε να παραμείνει μουσείο, δηλαδή ένα «ουδέτερο έδαφος», μια και είναι καταγεγραμμένο από την UNESCΟ ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Κομοτηνής φοβάται μήπως η απόφαση της Τουρκίας «ανάψει φωτιές» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.

«Φοβάμαι ότι στο μέλλον θα υπάρχει ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους μίσος από εδώ και πέρα. Δεν ήταν, δηλαδή, σωστή αυτή η απόφαση» ανέφερε.

Τέλος, ο μουφτής θεωρεί πιο σωστό να σέβεται καθένας τη θρησκεία των άλλων ώστε, όπως λέει, να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ