«Πριν λαλήσει ο πετεινός, το τρακτέρ του βάζει μπρος» ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος!


Με «φόρμα εργασίας» ντύθηκε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και κάλεσε κλήρο και λαό της τοπικής Εκκλησίας να στηρίξουν την πρωτοβουλία του και να βοηθήσουν όλοι, ώστε να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες αγροτικές εργασίες.

Ο σεβασμιότατος βρέθηκε στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας στην Πλάκα Λεωνιδίου και μάζεψε πατάτες μαζί με δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά αγόγγυστα στο κάλεσμα και στην επιθυμία του επισκόπου τους.

Τα κτήματα της Εκκλησίας καλλιεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και παράγουν οικολογικά προϊόντα, όπως βερίκοκα, ελιές, πατάτες, ντομάτες, μελιτζάνες και άλλα, τα οποία διατίθενται για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της μητρόπολης, αλλά και για το «καλάθι του πτωχού αδελφού», ένα πρόγραμμα φιλανθρωπίας που εκπονεί.

Επιστροφή στην ύπαιθρο

Ως απλός εργάτης, ο μητροπολίτης δεν διστάζει να οδηγήσει ακόμη και το τρακτέρ, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις εργασίες, κάτι το οποίο κάνει με την καρδιά του χωρίς να θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Θέλει, άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο να δείξει σε όλους ότι η επιστροφή στην εγκαταλειμμένη γη και την ύπαιθρο θα ωφελήσει με την παραγωγή την οικονομία και ο άνεργος θα βρει δουλειά.

«Όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για εμάς», σχολίασαν μέλη της εθελοντικής ομάδας και ευχήθηκαν τέτοιες ενέργειες να βρουν μιμητές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ