Δημοσκόπηση: Ελληνοτουρκικά, οικονομία και διακοπές απασχολούν τους Έλληνες και όχι τόσο ο κορωνοϊός (video)


Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, τόσο για το πολιτικό σκηνικό, όσο και για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα ελληνοτουρκικά και η οικονομία. Στο παρασκήνιο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κορωνοϊός, κάτι που είναι αρκετά ανησυχητικό.

  • Ξεκινώντας από την πρόθεση ψήφου, βλέπουμε ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,2%, έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή άνω των 20 μονάδων.

  • Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνολικά το 55,1% των ερωτηθέντων τα κρίνει θετικά και μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά τα κρίνει το 41,1%. Όσο για το ποσοστό ανησυχίας για λουκέτα στην αγορά και στις επιχειρήσεις που εργάζονται, το 63,7% δεν θεωρεί καθόλου πιθανό ένα τέτοιο σενάριο!

  • Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία, ενώ υπάρχει και ένα 11,9% που δεν ανησυχεί καθόλου!

  • Στο κεφάλαιο κορωνοϊός παρατηρούμε ότι η χαλάρωση που επικρατεί και επισημαίνουν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αφού ένα 41,6% δεν διατηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης μετά το τέλος της καραντίνας.

  • Όσον αφορά τη στάση των ερωτηθέντων αν διαπιστώσουν παραβιάσεις των μέτρων, ένα 57,3% απαντά πως δεν θα κάνει κάτι.

  • Για τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος, το 51,4% δηλώνει πως δεν θα κάνει καθόλου, ενώ όσοι πάνε, θα είναι στο εξοχικό και στο χωριό τους, ή σε φίλους.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τον Alpha

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ