Ποια είναι τα πέντε κράτη που προτρέπουν τον ΟΗΕ να μην αποδεχθεί το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Σάρατζ


Που είναι οι μεγάλες δυνάμεις, οε ο; Πουθενά θα απαντήσετε και θα έχετε και δίκιο… Η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Ελλάδα και η Κύπρος κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη να μην επικυρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και του πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Οι πέντε χώρες έστειλαν ρηματική διακοίνωση στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι παράνομη και δεν μπορεί να εγγραφεί στα Ηνωμένα Έθνη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η ρηματική διακοίνωση τόνισε επίσης τη σημασία της συνεκτίμησης των αποτελεσμάτων της Συμφωνίας Skhirat, αναφέροντας ότι η υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Σάραζ παραβιάζει τις διατάξεις της συμφωνίας.

Τόνισε επίσης ότι το μνημόνιο συνεργασίας παραβιάζει τα δικαιώματα των χωρών που συνορεύουν στη Μεσόγειο θάλασσα και του ΟΗΕ και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

Επομένως, η τουρκική συμφωνία είναι παράνομη και δεν πρέπει να καταχωριστεί για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ