Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Είχαμε προειδοποιήσει για τα «χειρότερα»!

Τον εμπρησμό του οχήματος του πρώην αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ΟΣΥΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης, μέσω της οποίας είχαν προειδοποιήσει για τα «χειρότερα», αναφέρει πως άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε τοποθετηθεί δημόσια για τις προβληματικές συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις Φυλακές Δομοκού.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:

«Στο αμέσως προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας (αριθμ. 125/16-6-2020) με αφορμή τις “κομματικές” τοποθετήσεις Προϊσταμένων στις Φυλακές της Χώρας προειδοποιήσαμε ότι: “σε κάποιες συγκεκριμένες φυλακές ας είναι προετοιμασμένοι για όλα. Εμείς παρακαλάμε να βάλει ο Θεός το χέρι του”. Σε ότι αφορά την Φυλακή του Δομοκού φαίνεται ότι δεν το έβαλε ή το έβαλε περιορίζοντας τις συνέπειες μόνο σε υλικές.

Χθες τα ξημερώματα 14/7/2020 κάποιοι άνανδροι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκαψαν εντός της πιλοτής της οικίας του το αυτοκίνητο συναδέλφου μας και πρώην Αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Ο συνάδελφος Γιώργος αποτελεί υπόδειγμα εξαιρετικού και ικανότατου υπαλλήλου, άρτιου υπηρεσιακά ως Αρχιφύλακα στην Φυλακή Δομοκού και σε μία δύσκολη μάλιστα χρονική περίοδο μετά την δολοφονία το 2015 του αείμνηστου συναδέλφου μας, Αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προ ολίγων μηνών με δημόσια τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης στην Φυλακή Δομοκού και συγκεκριμένα στην υπερπλήρωση κρατουμένων και στην έλλειψη στρωμάτων που είχε σαν αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο δάπεδο. Από ότι φαίνεται η αναφορά του αυτή δεν του «συγχωρέθηκε» ποτέ και λίγο καιρό αργότερα “καρατομήθηκε” και υποβιβάστηκε παρανόμως σε απλό υπάλληλο.

Η χθεσινή πράξη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η βία μέσα ή έξω από τις Φυλακές συνεχίζει να υπάρχει. Η έλλειψη πολιτικού σχεδίου και οι άκριτες αξιολογήσεις, είτε των προβλημάτων είτε του στελεχιακού δυναμικού της υπηρεσίας μας, όχι μόνο δεν προϊδεάζουν για την εξάλειψη ή τον περιορισμό αυτής της βίας, αλλά αντιθέτως την ενισχύουν.

Τέλος, εσκεμμένα επιλέξαμε να καθυστερήσουμε την έκδοση Δελτίου Τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στην πολιτική ηγεσία για μία φορά τουλάχιστον να εκφράσει αυτή πρώτη την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον της για τον συνάδελφό μας. Δυο μέρες τώρα και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας “άκρα του τάφου σιγή”. Ούτε καν μία δήλωση ή ένα σχόλιο στο facebook ή στο twitter που από ότι φαίνεται είναι το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας. Αναρωτιόμαστε είναι τυχαία ή σκόπιμη η σιωπή αυτή; Ο χρόνος θα δείξει.

Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα και με όλη την δύναμή μας στον συνάδελφο και την οικογένειά του και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να καμφθεί το φρόνημά του και θα συνεχίσει να είναι ο συνάδελφος Γιώργος που όλοι ξέρουμε. Το ίδιο ισχύει άλλωστε για όλους τους συναδέλφους μας που εύορκα και ευσυνείδητα κάνουν το καθήκον τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, παραμένοντας πιστά ταγμένοι στο “Κάλλιο δορυάλωτοι, παρά προσκυνημένοι”»!

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ