Βρετανία: Η διαχείριση της πανδημίας δεν ήταν ικανοποιητική λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός:Η διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 στη Βρετανία δεν ήταν ικανοποιητική, υποστήριξε σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι βέβαιος πως έγιναν λάθη.

Η Βρετανία κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, σχεδόν 56.000 (μαζί με τα «ύποπτα» κρούσματα), σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έθεσε τη χώρα σε καραντίνα στις 23 Μαρτίου και ένα πρώην μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης έχει πει ότι αν λαμβάνονταν μέτρα μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είχε μειωθεί στο μισό.

«Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε απολύτως σαφείς για αυτό», είπε ο Βάλανς, προσθέτοντας όμως ότι κάποιες άλλες χώρες τα πήγαν χειρότερα.

«Θα υπάρξουν κάποια πράγματα, κάποιες αποφάσεις, που θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν οι σωστές για εκείνη τη στιγμή, είμαι βέβαιος για αυτό», σημείωσε.

Τα σκληρά μέτρα περιόρισαν, αλλά δεν έβαλαν οριστικό τέλος στο πρώτο κύμα των μολύνσεων, παραδέχτηκε, λέγοντας ότι υπάρχουν «αρκετά ισχυρές ενδείξεις» ότι ο κορονοϊός είναι εποχιακός και μπορεί να επανέλθει τα επόμενα χρόνια. «Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ένα ελεγχόμενο πρώτο κύμα. Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ιό αυτό να επιστρέφει σε διαφορετικά κύματα τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ