Ολοκληρώθηκε μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση σε όλο το μήκος της οδού Αθηνάς!

Μια πολύ μεγάλη και καλά σχεδιασμένη επιχείρηση αντιγκράφιτι ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αθηνάς, έναν από τους πλέον κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Σε όλο το μήκος του ιστορικού δρόμου της πρωτεύουσας, από την Ομόνοια μέχρι και την Ερμού, έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν για να εξαφανισθούν τα αντιαισθητικά γκράφιτι και όλα όσα ρύπαιναν αισθητικά, επιφάνειες εμβαδού περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Για να αφαιρεθεί η μπογιά από τις μαρμάρινες και τις πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν 145 λίτρα διαλυτικού υλικού και 4,5 τόνοι νερού. Για την κάλυψη των γκράφιτι σε τσιμεντένιες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 130 λίτρα πλαστικής μπογιάς σε διάφορα χρώματα (ανάλογα με το χρώμα της επιφάνειας). Ο διαφορετικός τρόπος αντιγκράφιτι οφείλεται στο ότι σε μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιείται διαλυτικό υγρό και νερό με πίεση ενώ σε τσιμεντένιες η κάλυψη με χρώμα.

Ακριβώς επειδή η Αθηνάς είναι ένας πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος με δεκάδες καταστήματα και κίνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εργάστηκαν κυρίως νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τους πελάτες των καταστημάτων.

  • Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση – παρέμβαση:

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ