Γαλλία Κορονοϊός: Την ερχόμενη εβδομάδα σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Γαλλία θα καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας “από την ερχόμενη εβδομάδα” και το μέτρο θα αφορά όλους τους κλειστούς χώρους που δέχονται κοινό και “κυρίως τα εμπορικά καταστήματα”, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Γερουσίας ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

“Υπολογίζαμε να τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα ήταν αργοπορημένο… και έτσι το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα… Η χρήση μάσκας συνιστά, μαζί με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένα αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο και μέτρο προστασίας”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μέχρι σήμερα η Γαλλία ζητούσε από τους πολίτες να φορούν κάλυμμα προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα.

Παράλληλα σήμερα οι αρχές στον νομό Μαγιέν, στην βορειοδυτική Γαλλία, επέβαλαν σε κάποιους δήμους του, την υποχρεωτική χρήση μάσκας έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην περιοχή.

Οι αρχές του Μαγιέν ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στην πρωτεύουσα του νομού, την Λαβάλ, αλλά και σε πέντε ακόμη δήμους: Μπονσάν-λε-Λαβάλ, Σανζέ, ΛΌυισερί, Λουβερνέ και Σεν-Μπερτεβέν.

“Στον Μαγιέν η κατάσταση σήμερα είναι προβληματική”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ