Κορονοϊός: Τα μέτρα για τις παραλίες – Τι ισχύει για ξαπλώστρες και μάσκες

Κορονοϊός: Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας για τον κορονοϊό μπορεί να δείχνει πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων δεν παύει να ανησυχεί τους ειδικούς

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ, όπως ανέφερε την Πέμπτη (16/07) ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα είναι συνοπτικά:

  • Απόσταση 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες,
  • δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα,
  • σωματική άθληση αλλα όχι με ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή,
  • takeaway και delivery για φαγητό και ποτό,
  • απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν και
  • ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Προβλέπονται επίσης πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 25.000 ευρώ αλλά και λουκέτα έως 90 ημέρες.

Πανηγύρια: Εξετάζεται παράταση της απαγόρευσής τους

Εν τω μεταξύ, πρωί της Πέμπτης (16/07), σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα παραταθεί και έως τέλος Αυγούστου» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διάρκεια του μέτρου απαγόρευσης.

Επιπλέον, ο υφυπουργός αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται σημείωσε ότι, διεξάγονται από όλες τις Αρχές και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα, τόνισε ωστόσο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πέσω από κάθε πολίτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here