«Θερίζει» ο κορονοϊός στα Βαλκάνια – Εκτός ορίων τα συστήματα υγείας


Ο κορονοϊός θερίζει τα Βαλκάνια που άντεξαν μεν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως τώρα, τα συστήματα υγείας βγαίνουν εκτός ορίων.

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμυρίζουν το κέντρο της Σόφιας εν μέσω πανδημίας. Εδώ και μια εβδομάδα κατεβαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του γενικού εισαγγελέα, τους οποίους κατηγορούν για διαφθορά.

Η καθημερινή συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων, αρκετοί από τους οποίους δε φορούν μάσκες ούτε τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, ανησυχεί τους ειδικούς. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 267 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι.

Όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που γίνονται, ενώ δεκάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρές μπροστά στα πιστοποιημένα εργαστήρια για να πάρουν το πολυπόθητο αρνητικό αποτέλεσμα που θα τους επιστρέψει να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Έως και τα 1.600 την ημέρα ενδέχεται να φτάσουν τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρουμανία τις ερχόμενες εβδομάδας σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλούνται εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο.

Σύμφωνα με αυτό, η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Και ενώ στο κοινοβούλιο της χώρας συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη νέα νομοθεσία που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 777 νέα κρούσματα και 19 θάνατοι ασθενών.

383 είναι τα νέα κρούσματα και 13 οι θάνατοι από κορονοϊό που καταγράφηκαν στη Σερβία το τελευταίο 24ωρο.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα ενώ η σύσταση των αρχών προς τους πολίτες είναι να φορούν συνεχώς μάσκες όταν βρίσκονται εκτός της οικίας τους.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ