Έρμαιο στις ορέξεις των βανδάλων το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης


Στο στόχαστρο ιερόσυλων βανδάλων μπήκε το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, αφού ομάδα αγνώστων, πιθανώς νεαρής ηλικίας, δεν σεβάστηκαν τίποτα και προκάλεσαν φθορές στο πανέμορφο εκκλησάκι της περιοχής…

Έσπασαν τα τσιμεντένια παγκάκια και τα τραπέζια που είναι τοποθετημένα στο σημείο, διέλυσαν τα φανάρια, έγραψαν στους τοίχους και στα τοιχία, διέρρηξαν το εκκλησάκι κι έσπασαν το παγκάρι!

Οι αδίστακτοι νεαροί έκλεψαν ό,τι υπήρχε μέσα και μεταξύ αυτών το φορητό ηχείο, που είχε στη διάθεσή του ο ναός.

Το θέμα όμως είναι ότι εκτός από αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό σχεδόν κάθε βράδυ μαζεύονται νεαροί έξω από το εκκλησάκι και καπνίζουν, παίρνουν ναρκωτικά, πίνουν και βάζουν μουσική!

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι βγάζουν και τα ρούχα τους, προβαίνοντας και σε άλλες πράξεις…

Όλα αυτά προκαλούν θλίψη στους ανθρώπους του Ασβεστοχωρίου, που προσπαθούν να ομορφύνουν το εκκλησάκι δίνοντας χρήματα και διαθέτοντας κόπο, διότι -όπως φαίνεται- κυριαρχεί η καταστροφή που φέρνουν ορισμένοι άμυαλοι, που μεγάλωσαν χωρίς αξίες και ιδανικά.

Έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία, αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όλη τη νύχτα το παρεκκλήσι.

«Θέλω όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε όχι μόνο το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που σε λίγο θα πανηγυρίσει, αλλά και το άλλο το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο Κουρί. Τα εκκλησάκια αυτά είναι δικά μας και οφείλουμε να τα προστατέψουμε με κάθε τρόπο από τους αδίστακτους βανδάλους. Είθε η Αγία Παρασκευή και ο προφήτης Ηλίας να είναι βοηθοί και σκεπαστές όλης της ενορίας μας» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο facebook ο υπεύθυνος ιερέας του ναού.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ