Η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της «Flyover»!


Το «Flyover», η ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδός, μήκους 13 χιλιομέτρων, δηλαδή, έρχεται να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της τη Θεσσαλονίκης.

Την υπαγωγή στον νόμο περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του έργου αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών, εκ των οποίων τέσσερα έτη εκτιμάται ότι αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη την περίοδο λειτουργίας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ανέρχεται στα 370.000.000 ευρώ.

Βάσει της απόφασης, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, την κατασκευή του συνόλου των εργασιών, τη χρηματοδότηση του έργου, όπως θα προκύψει βάσει του οριστικού σχεδιασμού και τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού έργου, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Περιφερειακής Οδού για όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, με αντάλλαγμα πληρωμές διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ