Εν καιρώ καραντίνας τα ανδρόγυνα… του έδωσαν να καταλάβει, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


Φράσεις όπως «δεν έχω όρεξη σήμερα, αγάπη μου» ή «έχω πονοκέφαλο» φαίνεται ότι δεν… ακούστηκαν πολύ μέσα στην καραντίνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, η οποία έδειξε ότι επί εποχής κορωνοϊού οι παντρεμένοι βελτίωσαν τη σεξουαλική ζωή τους!

Η εν λόγω έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας πραγματοποιήθηκε από την 1η Μαΐου, οπότε ολοκληρώθηκαν οι 40 ημέρες καραντίνας, έως τις 30 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τους δύο πρώτους μήνες μετάβασης από την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας στη σταδιακή άρση των μέτρων.

Ένα από τα πιο ενθαρρυντικά συμπεράσματά της ήταν ότι οι παντρεμένοι, εκτός από… ψυχή, είχαν και μεγαλύτερη διάθεση για σεξ μέσα στην καραντίνα, αφού παρουσίασαν μικρότερη μείωση της σεξουαλικής ζωής τους (16% των συμμετεχόντων), διατηρώντας την περισσότερο σταθερή! Αντίθετα, όσοι βρίσκονταν σε καθεστώς συμβίωσης παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής τους (23% των συμμετεχόντων), ενώ περισσότερο φαίνεται ότι επηρεάστηκαν οι άγαμοι, καθώς τους πρώτους δύο μήνες μετά το τέλος της καραντίνας αύξησαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα μόνο σε ποσοστό 9%, ενώ για το 23% μειώθηκε.

«Στους έγγαμους δόθηκε η ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το σεξ. Η καθημερινότητα φαίνεται να μας απομακρύνει, το άγχος είναι ο μεγάλος εχθρός της σεξουαλικής μας ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στο protothema.gr.

Η μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα των 41-50 χρόνων, καθώς το 29% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι μειώθηκε η σεξουαλική ζωή τους ανήκει στην ομάδα αυτή. Επίσης, το 32% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε «κακή» τη σεξουαλική ζωή του, ενώ το 12% αποφάσισε να χωρίσει.

Πορνό και αυνανισμός

Άλλα «διαφωτιστικά» συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα ήταν ότι το 24% των ερωτηθέντων στράφηκε στο πορνό και τον αυνανισμό ως τρόπους… εκτόνωσης μέσα στην καραντίνα και ότι μόνο το 6% έδειξε ενδιαφέρον στην πιθανότητα να αποκτήσει απογόνους στη διάρκεια της απομόνωσης. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα έχουμε… baby boom τον Ιανουάριο του 2021!

Ακόμη, το 36% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιδείνωση στις διαπροσωπικές σχέσεις από την καραντίνα και μετά, ενώ το 39% απάντησε ότι απειλείται με πιθανό χωρισμό.

Τέλος, το 1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Θεός μάς τιμωρεί με την πανδημία, λόγω της… πρότερης ανήθικης σεξουαλικότητάς μας!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ