Βραζιλία: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Ινδιάνου αρχηγού Ραονί


Ο 90χρονος ιθαγενής αρχηγός Ραονί Μετουκτίρε της φυλής Καγιαπό στην Βραζιλία, που νοσηλεύεται για δύο ημέρες, μεταφέρθηκε χθες Σάββατο (18/7) με αεροπλάνο σε ένα καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο λόγω «επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του», ανακοίνωσε το πρώτο νοσοκομείο όπου εισήχθη.

Λίγο αργότερα, το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Ραονί ανακοίνωσε ότι η υγεία του δείχνει «σημάδια βελτίωσης», όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

«Παρουσίασε σήμερα επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του, με αύξηση αναιμίας και επιδείνωση των νεφρικών λειτουργιών (…) πιθανώς λόγω πεπτικής αιμορραγίας», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Σάντα Ινές από τη μικρή πόλη του Κολιντέρ (κέντρο-δυτικά), όπου εισήχθη ο ιθαγενής αρχηγός την Πέμπτη.

Αυτό το νοσοκομείο στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας και μεταφέρθηκε επειγόντως σε άλλο νοσοκομείο, εντός της ίδιας πολιτείας, σε περίπτωση που η κλινική του κατάστασης επιδεινωθεί.

Ο Ραονί, που έχει αναχθεί σε σύμβολο του Αμαζονίου, γνωστός παγκοσμίως για τον ακούραστο αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των εδαφών των αυτόχθονων, διεκομίσθη από το χωριό του στο Κολιντέρ στο νοσοκομείο την Πέμπτη, με συμπτώματα «εξασθένισης, δυσκολίας στην αναπνοή, απώλεια όρεξης και διάρροια», σύμφωνα με το νοσοκομείο Σάντα Ινές.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ