Γεροβασίλη σε Πέτσα: Αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι

«Βολές» κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, με «φόντο» δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για την έρευνα αναφορικά με τυχόν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι πριν από δύο χρόνια.

Η κ. Γεροβασίλη είχε διαψεύσει χθες το δημοσίευμα της εφημερίδας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.

Σε πρωινή ανακοίνωσή του, ο Στέλιος Πέτσας είχε καλέσει την Όλγα Γεροβασίλη να δώσει εξηγήσεις.

«Η τότε αρμόδια Υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Η απάντηση από πλευράς της κ. Γεροβασίλη ήταν άμεση:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της, η κ. Γεροβασίλη συμπληρώνει:

«Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο- όσον με αφορά:

Για τους ανθρώπους της Αριστεράς η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, η δικαιοσύνη και η απόδοσή της συνιστούν ύψιστη αξία και διαρκές ζητούμενο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι αυτό που συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της.

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι.

Ας ψάξουν αλλού και άλλους τρόπους να αποπροσανατολίσουν από τα τεράστια προβλήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε και φέρνει με γοργά βήματα στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στο παρόν και το μέλλον της χώρας μας».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here