Πυρκαγιά στην Οιχαλία Μεσσηνίας

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Ρήνια του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Φωτιά και στο Ληξούρι

Λίγο νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Κουνόπετρα Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Επίσης, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Μεσσηνία
  • Ηλεία
  • Αχαΐα
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Ιόνιο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here