Λιβύη: Eνισχύει τις δυνάμεις του Σάρατζ ο Ερντογάν – Με επέμβαση απειλεί η Αίγυπτος


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Λιβύη, με την Αίγυπτο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την στρατιωτική εμπλοκή στην εμφύλια διαμάχη.

Την ίδια ώρα, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αψηφά τις προειδοποιήσεις και συνεχίζει χωρίς σταματημό την προμήθεια των δυνάμεων του Σάρατζ με πολεμικό υλικό.

Στρατιώτες και οχήματα με βαρύ οπλισμό ενισχύουν διαρκώς τις δυνάμεις της φιλοτουρκικής κυβέρνησης του Σάρατζ στο μέτωπο της Σύρτης. Μόνο σε μία από τις φάλαγγες που κινήθηκαν προς το μέτωπο, υπήρχαν περίπου 200 οχήματα.

Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει με στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αν η Τουρκία περάσει την κόκκινη γραμμή στη Σύρτη.

Στην πρόσφατη συνάντησή του με αρχηγούς φυλών της Λιβύης, ο πρόεδρος Σίσι τόνισε ότι η Αίγυπτος έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή και στην Αφρική και δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ, ο Σίσι θα ζητήσει εντός της εβδομάδας το «πράσινο φως» από την αιγυπτιακή Βουλή για να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.

Όμως ο Ταγίπ Ερντογάν αψηφά ακόμα και τις προειδοποιήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας για την παραβίαση του εμπάργκο. Την ώρα που οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απειλούσαν με κυρώσεις την Άγκυρα, συνεχιζόταν η τουρκική αερογέφυρα με μεταγωγικά τύπου Ηρακλής που μεταφέρουν διαρκώς σε βάσεις της Λιβύης οπλικά συστήματα και τζιχαντιστές μαχητές.

Σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές εκτιμήσεις η Τουρκία έχει στείλει στη Λιβύη περίπου 4.000 Σύρους μισθοφόρους στους οποίους έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει και την τουρκική υπηκοότητα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ