Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικής για Μάτι: Είμαι εξοργισμένος


Φωτιά στο Μάτι: Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που προκάλεσε αντιδράσεις και πολιτική «θύελλα» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Βιντζηλαίος.

«Και εγώ δεν πίστευα ούτε στα μάτια μου, ούτε στα αυτιά μου» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ότι: «Ξέρετε κάτι, οι Έλληνες πυροσβέστες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει -εκτός από την όποια αποτελεσματικότητα που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας- έχουν αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε για τις ζωές των ανθρώπων, για το κοινό καλό. Αγωνιζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας. Αγωνιζόμαστε εκεί που όλοι φεύγουν».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί δίνουμε και τη ζωή μας, έχουμε εκατόμβες νεκρών».

Ερωτηθείς για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο κ. Βιντζηλαίος απάντησε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε από τη στιγμή που υπάρχει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνανε όλα αυτά. Είμαι εξοργισμένος με αυτές τις πρακτικές».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο ακόμη και τώρα που τον έχω ακούσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα εξήγησε ότι «συνδικαλιστικά είχαμε μια συνεργασία σχετικά καλή όπως με όλους τους αρχηγούς. Δεν μας είχε μιλήσει ποτέ έτσι όπως μίλησε στο συνάδελφο» είπε αναφορικά με τον πρώην αρχηγό του Σώματος, υπογραμμίζοντας πως «ποτέ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Έλληνας αξιωματικός έχει δώσει έναν όρκο να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, τιμάει τα γαλόνια του».

Τέλος, σχετικά με τα προσκόμματα στη διάρκεια της έρευνας είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Από ό,τι ξέρουμε, έχουν πάει στο 199 έχουν πάρει τις συνομιλίες, τους δίσκους έχουν πάρει τα πάντα», καταλήγοντας πως «οτιδήποτε λέει ο καθένας θα το αποδείξει το ορθόν των λεγομένων τους».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ