Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο 

Mε αγωνία και ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα, αναμένουν τη νέα σχολική χρονιά, γονείς και μαθητές.

Για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 και τις ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καλεσμένη στον Ant1. Μεταξύ όσων θεμάτων προβληματίζουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, βρίσκονται ερωτήματα για το αν θα παρακολουθούν τα μαθήματα καθημερινά όλοι οι μαθητές αλλά και πώς θα κάθονται στα θρανία τους, αν θα τηρούνται δηλαδή οι αποστάσεις. 

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν καθαρές απαντήσεις, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι αυτό στο οποίο τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και το μάθημα να γίνεται όπως και στην προ-κορωνοϊού εποχή, κανονικά: «Το βασικό σενάριο που ”δουλεύουμε” αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών»

Το ολοήμερο

Για την επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τους γονείς που εργάζονται, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε:«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο.»

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here