Πυρκαγιά στην Άνδρο: Προς εκκένωση δύο οικισμοί, μετά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (video)

Σε ετοιμότητα για εκκένωση, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, είναι οι οικισμοί Καππαριά και Μωρακαίοι στην Άνδρο, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ήδη ενισχυθεί, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να επιχειρούν συνολικά 17 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες, 3 βυτιοφόρα, καθώς και ένας εκσκαφέας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δυσπρόσιτη δασική έκταση κοντά στον Άγιο Γέωργιο τον Φαράλη και για το λόγο αυτό τα πεζοπόρα τμήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν. Σύντομα, η φωτιά έφτασε στον κεντρικό δρόμο και οι φλόγες πέρασαν από την άλλη πλευρά, προς τη μεριά της Καπαριάς.

Ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στις περιοχές Καπαριά, Καλαμάκι και Πλάκα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, επειδή ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθούν οι περιοχές όπου διαμένουν.

Το αν θα υλοποιηθεί η εκκένωση των περιοχών αυτών θα εξαρτηθεί από την πορεία της φωτιάς και από το πόσο θα μπορέσουν να την περιορίσουν τα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Θετικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί δεν είναι ισχυροί.

  • Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από τη φωτιά:

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ