Ιός του Δυτικού Νείλου: Τα νέα για την υγεία της μοναχής που μολύνθηκε στην Καρδίτσα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες στην Καρδίτσα από τον εντοπισμό κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου σε μοναχή. 

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας η 68χρονη μοναχή, που διαγνώσθηκε με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι γιατροί διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (19/07) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημέρωσε ότι διαγνώσθηκαν στην Ελλάδα τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2020, το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης (Δήμο Τοπείρου) και το άλλο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Δήμο Καρδίτσας).

Μιλώντας στο «Θεσσαλικό περισκόπιο» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας αλλά και αντιδήμαρχος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, καθησύχασε τους δημότες, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κωνοποκτονίας, σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα, ξεκίνησε το Μάιο, θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο αλλά αν χρειαστεί και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Σημείωσε ότι «θα πρέπει να προστατευόμαστε από τα κουνούπια, με εντομοαπωθητικά, μακριά ρούχα, σήτες, κλιματιστικά και ανεμιστήρες, ενώ εάν παρουσιαστούν συμπτώματα να επικοινωνήσουν με γιατρό».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πολύ λίγα άτομα λιγότερα από 1% εμφανίζουν σοβαρή νόσο».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ