Κορονοϊός: Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα – Στους 195 οι νεκροί


Κορονοϊός: Την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του Covid – 19 άφησε – σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες – ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής – Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα

Ένας άνδρας 68 ετών είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ασθενής, αλβανικής καταγωγής, κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 15.45, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα.

Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 195.

Εμβόλιο της Οξφόρδης: Ασφαλές και παράγει αντισώματα κατά του ιού

Ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως γεννούν οι ανακοινώσεις που έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας σχετικά με το εμβόλιο που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τη συνεργασία της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Όπως αναφέρει το BBC, τα αποτελέσματα των δοκιμών σε 1,077 ανθρώπους έδειξαν ότι το εμβόλιο την ονομασία AZD1222 είναι ασφαλές και δεν προκάλεσε καμία σοβαρή παρενέργεια.

Επίσης, παρήγαγε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορονοϊό, αλλά και Τ-λεμφοκύτταρα (κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι της νόσου Covid-19.

Τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα, αλλά όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να προστατεύσει πλήρως τον οργανισμό μας από τον φονικό ιό. Για το λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πώς δρα το εμβόλιο

Το εμβόλιο παρασκευάζεται με πρωτόγνωρες ταχύτητες.

Αποτελείται από έναν γενετικά σχεδιασμένο ιό, ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα στους χιμπατζήδες.

Έχει υποστεί μεγάλες παραλλαγές, έτσι ώστε να μην προκαλεί μολύνσεις στους ανθρώπους, και να «συμπεριφέρεται» όπως ο κορονοϊός.

Οι επιστήμονες το «κατάφεραν» μεταφέροντας τις γενετικές οδηγίες της πρωτεΐνης του κορονοϊού, που είναι και το κρίσιμο «εργαλείο», για να εισβάλλει ο ιός στα κύτταρά μας.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο μοιάζει με τον κορονοϊό και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μάθει πως να του επιτίθεται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ