Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις μηνύσεις του Μπογδάνου κι εκείνος απαντά: «Αλητεία και ξετσιπωσιά»


Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας, καταδικάζει τις απειλές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τάσσεται υπέρ των δημοσιογράφων Ελευθερίας Κουμάντου, Νίκου Μπογιόπουλο, Έλενας Άκριτα και Μαρίας Δεναξά.

Ο Μπογδάνος μετά από διαδικτυακό καβγά στο Τwitter, απείλησε να στραφεί νομικά εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου ενώ προανήγγειλε μήνυση κατά της Έλενας Άκριτα. 

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για στοχοποίηση, απόπειρα λογοκρισίας και απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τονίζει ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας ενώ, θα ενημερώσει ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου. Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».

Απάντηση Μπογδάνου: «Αλητεία και ξετσιπωσιά»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με tweet απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «αλητεία» και «ξετσιπωσιά»:

«Η ΕΣΗΕΑ -που όταν απολύθηκα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε άχνα- τολμάει και καταφέρεται εναντίον μου διότι δεν ανέχομαι να με συκοφαντούν υβριστές. Η αριστερή ασυδοσία έχει αποσαθρώσει πλήρως τα θεμέλια του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Αλητεία και ξετσιπωσιά», έγραψε στον λογαριασμό του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ