Κορονοϊός – Κολομβία: Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό


Κορονοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τα 200.000 χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 6.929 την ώρα που το lockdown που επιβλήθηκε μήνες πριν για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζεται στο κράτος των Άνδεων.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν πλέον καταγράψει 204.005 κρούσματα, αριθμό πάντως αρκετά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και η Χιλή — κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τα οποία συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας θα καταγραφεί τον Αύγουστο. Σε αρκετές πόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Μπογοτά, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε αναμένεται να αρθεί την 1η Αυγούστου.

Ορισμένες συνοικίες, ειδικά στην πρωτεύουσα, παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό, σε άλλες περιοχές όμως τα μέτρα χαλάρωσαν, καθώς η κυβέρνηση του Ντούκε πασχίζει να ξαναβάλει μπροστά την οικονομία. Οι αρχές προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% φέτος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ