Κορονοϊός – Ανησυχία: Χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν χωρίς έλεγχο από την Κακαβιά

Κορονοϊός:  Χιλιάδες άτομα περνούν κάθε μέρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στα σύνορα να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Παρά το γεγονός ότι οι διελεύσεις από την Αλβανία αυξάνονται, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναχώρησαν, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος στην Κακαβιά.

Πλέον, οι αρμόδιοι φορείς εισηγήθηκαν νέα μέτρα στα σύνορα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το MEGA, από τα μεσάνυχτα της Τρίτη, η είσοδος στην ελληνική επικράτεια θα επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων, ενώ οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το PLF καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Ο χάρτης του ιού στην χώρα μας – Πόσα είναι τα νέα «εισαγόμενα» κρούσματα

11 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα τη Δευτέρα (20/07) σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από τα 11 νέα κρούσματα του νέου ιού, τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.012 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Δυστυχώς σήμερα ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός άνδρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 195.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (83.3% άνδρες).

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα:

2 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 1 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Έχασε τη μάχη 68χρονος

Ένας άνδρας 68 ετών είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ασθενής, αλβανικής καταγωγής, κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 15.45, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και είχε υποκείμενο νόσημα.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4012 κρουσμάτων, 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ