ΣΥΡΙΖΑ: Μισά λεφτά και μνημόνιο πήρε ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης εξαπέλυσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν ότι «παρά τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη, η τετραήμερη παραμονή του στις Βρυξέλλες φέρνει για την Ελλάδα:

  • 32 δισ. ευρώ (19,5 δισ. σε επιχορηγήσεις και 12,5 δισ. σε δάνεια) και όχι 70 δισ. ευρώ, όπως έσπευσε να πει ο ίδιος.
  • Μνημονιακούς όρους, τα «φρένα των φειδωλών εταίρων» και διαδικασίες έγκρισης «δόσεων» μέσω Eurogroup, που ακυρώνουν σε σημαντικό βαθμό τα θετικά βήματα του κοινού δανεισμού και της μεταφοράς πόρων.

Την εφαρμογή της έκθεσης Πισσαρίδη για τη διανομή των χρημάτων, μέσω της οποίας ορίζεται ως αναπτυξιακή στρατηγική η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και δημόσιων υποδομών, αλλά και το κλείσιμο και η συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τρία ερωτήματα στον πρωθυπουργό, ζητώντας από τον πρωθυπουργό «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

«Ισχύει ότι για την Ελλάδα θα εκταμιευτούν μόνο 3,4 δισ. ευρώ για το 2021; Ισχύει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για άλλη εκταμίευση ως το 2022, παρά μόνο δέσμευση για εγκρίσεις επιχορηγήσεων στο 70% του συνόλου που αντιστοιχεί στη χώρα; Ισχύει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για γρήγορη έγκριση και εκταμίευση δανείων, παρά μόνο για εγγυήσεις;», σημείωσαν οι κύριοι Παππάς και Τσίπρας.

«Δυστυχώς, η παρουσία και η διαπραγμάτευση του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ήταν κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας.Με “λαθροχειρίες” και επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν επιτυγχάνεται ανάκαμψη. Η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη πρέπει να έρθει άμεσα στη βουλή και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το σχέδιο της “επόμενης ημέρας” πρέπει να συγκροτηθεί με βάση τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο συγκεκριμένων συμφερόντων», κατέληξαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here