«Χαστούκι» από την Καίτη Γαρμπή στην Dua Lipa για την «Μεγάλη Αλβανία» που φτάνει στη Θεσπρωτία


Η ανάρτηση στα social media της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας, Dua Lipa, με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και δίχασε τους θαυμαστές της.

View this post on Instagram

The brighter the hair the closer to god

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Στην άκρως προκλητική δημοσίευση η τραγουδίστρια πρόβαλε το λάβαρο που είχε εμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014 συνοδεύοντας το με την λεζάντα «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Το λάβαρο με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα έχει γραμμένη την λέξη Autochthonous δηλαδή Αυτόχθονες δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Πολλοί έκαναν λόγο για ακραίο εθνικισμό και επιτέθηκαν στην διάσημη Αλβανίδα τραγουδίστρια, όμως η απάντηση που προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτή της Ελληνίδας τραγουδίστριας Καίτη Γαρμπή.

Η Καίτη Γαρμπή που αρκετές φορές έχει δώσει το «παρόν» σε διάφορα κοινωνικά θέματα, σχολιάζοντας μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter, έσπευσε να απαντήσει στην Dua Lipa για την ανάρτηση που προκάλεσε «πανικό» και οργή.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια χαρακτήρισε «ανιστόρητη» την Dua Lipa στα Αγγλικά, και συμπλήρωσε: «Όχι σύμφωνα με την ιστορία ή κάποια ιστορική ανάλυση».

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ