Η Ελλάδα της ατιμωρησίας…

Η Ελλάδα των σκανδάλων. Η Ελλάδα των εγκλημάτων. Η Ελλάδα της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ! Τι έχει ακούσει ο σύγχρονος Έλληνας για σκάνδαλα πολιτικών που διεπράχθησαν μετά την μεταπολίτευση.

  • Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου (χιλιάδες Έλληνες καταστράφηκαν οικονομικά), σκάνδαλο Κτηματολογίου (εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα της Ε.Ε. «εξαφανίσθηκαν»), το μεγάλο φαγοπότι με τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, εθνική μειοδοσία στα Ίμια, προδοτική συμπεριφορά στην περίπτωση του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν που η Ελλάδα με άνανδρο τρόπο τον παρέδωσε στην Τουρκία, μίζες από τις αγορές όπλων, και τόσα άλλα.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν στους Έλληνες πολίτες το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο Siemens κι η δικαιοσύνη ακόμα «ψάχνει» για τυχόν ενόχους.

Σήμερα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, συζητούν για το έγκλημα που διεπράχθη στο Μάτι με την φονική πυρκαγιά, παρουσιάζονται ηχητικά στοιχεία με συνομιλίες, που εκθέτουν κυρίως στελέχη της Πυροσβεστικής και δίνονται διαβεβαιώσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών σε εκείνους που υπέπεσαν σε λάθη ή παραλήψεις εκούσια ή ακούσια. Και το «μπαλάκι» των ευθυνών θα μεταφέρεται πάντα, από την μια μεριά στην άλλη.

Όμως…

Ποιος πολιτικός έχει τιμωρηθεί στην Ελλάδα για αποφάσεις ή ενέργειές του που ζημίωσαν την χώρα και τους Έλληνες πολίτες; Μεμονωμένα περαστικά τιμωρίας όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν πείθουν. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τιμωρήθηκε για να μην τιμωρηθούν κι άλλοι πολιτικοί και πιθανόν πρωθυπουργοί.

Ελλάδα. Η χώρα της ατιμωρησίας. Η χώρα, που μετά την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, εξακολουθεί να είναι έρμαιο στις ορέξεις αρπακτικών. Οι ληστές με την φουστανέλα, την άγρια όψη και την τραχιά φωνή, μεταμφιέστηκαν σε κυρίους με κουστούμια, πτυχία και με γλυκό λόγο. Κατάφεραν οι ληστές των βουνών να εγκατασταθούν στα κέντρα αποφάσεων κι από εκεί, ανενόχλητοι να επιδίδονται σε λεηλασίες, σίγουροι ότι κανείς δεν θα βρεθεί να τους τιμωρήσει. Γιατί απλά, η λεηλασία του πλούτου της χώρας, είναι βασική επιδίωξη των ληστών.

Ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα, είτε για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων είτε για την αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων. Χωρίς τα αναγκαία έργα υποδομής οι πόλεις (αντιπλημμυρική προστασία, αντιπυρική προστασία, υγειονομική περίθαλψη). Χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αγοράζουμε όπλα που μας δίνουν οι «σύμμαχοι» κι αυτά πολλές φορές (κυρίως η Αεροπορία) παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις είτε σε όργανα είτε στον εξοπλισμό τους.

Που πηγαίνουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις; Γιατί, παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν εισρεύσει στα Ταμεία της χώρας για έργα και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, είμαστε ακόμη χώρα της υποσαχάριας περιοχής;

Ελλάδα. Η χώρα της ατιμωρησίας.

Δυστυχώς η ατιμωρησία επεκτείνεται σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, δήμος της Αττικής που σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πολλές φορές, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, διαπιστώθηκαν από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οικονομικά εγκλήματα (όχι κακοδιαχείριση), πλαστογραφίες πιστοποιητικών, παράνομες ελληνοποιήσεις, αυθαίρετες αποφάσεις που είναι αντίθετες με την νομοθεσία. Παρά την σύνταξη εκθέσεων από τους Ελεγκτές και την αποστολή τους στον Εισαγγελέα, ΠΟΤΕ κανείς δεν τιμωρήθηκε! Κι ας χρεοκόπησε ο Δήμος! Κι αν η ατιμωρησία βασιλεύει στο κατώτερο επίπεδο της αυτοδιοίκησης περιμένει ο αφελής Έλληνας να υπάρξει τιμωρία στην κορυφή, σε επίπεδο κομμάτων, βουλευτών, τέως υπουργών;

Η Ελλάδα της ατιμωρησίας…

Κι αυτό το έγκλημα που διεπράχθη στο Μάτι, θα ξεχαστεί όπως ξεχάστηκε και το έγκλημα της Ρικομέξ. Και δυστυχώς, τα θύματα, θα περιμένουν την δικαίωσή τους, θα διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους για πολλά χρόνια, ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε δικηγόρους. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Εύχομαι, αυτή την φορά, να διαψευστώ…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here