Κάτοικος της Πτολεμαΐδας πήγε για ιππασία και κόντεψε να προστεθεί στο… μενού μιας πεινασμένης αρκούδας!

Στιγμές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν στο Νομό Κοζάνης, όταν κάτοικος της Πτολεμαΐδας που έκανε ιππασία βρέθηκε να καταδιώκεται από μια… μεγαλόσωμη και -προφανώς- πεινασμένη καφέ αρκούδα στον δρόμο που συνδέει τη Βλάστη με την Κλεισούρα!

Το θηριώδες θηλαστικό εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του, αφού κατάφερε να υπερπηδήσει τα κιγκλιδώματα και να περάσει στον δρόμο, και άρχισε να τρέχει κυνηγώντας για περίπου πενήντα μέτρα το άλογο και τον αναβάτη του.

Ευτυχώς ο αναβάτης αντέδρασε με απίστευτη ψυχραιμία και κατάφερε, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, να τιθασεύσει το άλογό του, κερδίζοντας διαρκώς αποστάσεις από το αγριεμένο ζώο.

Η αρκούδα εγκατέλειψε τελικά τον… αγώνα ταχύτητας, όταν οι «καταδιωκόμενοι» προσέγγισαν τον οικισμό της Κλεισούρας. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον δρόμο όπου έλαβε χώρα η «ιππασία τρόμου» έκοβαν ξύλα κάτοικοι των οικισμών της Βλάστης και της Κλεισούρας, οι οποίοι δεν κατάλαβαν τίποτα και έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν τι συνέβη, ειδικά με το… σπριντ της αρκούδας!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here