Κορονοϊός – Καλιφόρνια: Πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Καλιφόρνια έγινε σήμερα η δεύτερη αμερικανική πολιτεία μετά τη Νέα Υόρκη που καταγράφει περισσότερα από 400.000 κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η αμερικανική πολιτεία μετρά 400.166 κρούσματα και βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη, το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, στον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, από τότε που ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε εκεί τον Ιανουάριο.

Εάν η Καλιφόρνια ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην πέμπτη θέση παγκοσμίως για τα συνολικά κρούσματα COVID-19 πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Ρωσία. Η Νέα Υόρκη καταμετρά αυτή τη στιγμή 412.800 κρούσματα και προσθέτει κατά μέσο όρο 700 νέα κρούσματα την ημέρα τον Ιούλιο, ενώ στην Καλιφόρνια καταγράφονται κατά μέσο όρο 8.300 κρούσματα την ημέρα.

Η πανδημία «δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης»

Η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν δείχνει «σημάδια επιβράδυνσης» στην Αμερική, προειδοποίησε σήμερα (21/07) η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), με τον ιό να κάνει την εμφάνισή του στη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, στις βορειοανατολικές ακτές και να καταγράφει απότομη αύξηση στη Βολιβία, στον Ισημερινό, την Κολομβία και το Περού.

Η Καρίσα Ετιέν ανέφερε, επίσης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης από την έδρα του PAHO στην Ουάσιγκτον ότι ορισμένα κράτη της κεντρικής Αμερικής καταγράφουν την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων, από τότε που ο ιός εμφανίστηκε κι ότι, εξαιτίας του υψηλού φορτίου μολυσματικών και χρόνιων ασθενειών στην Αμερική, τρεις στους 10 ανθρώπους, ήτοι 325 εκατομμύρια, διατρέχουν «αυξημένο κίνδυνο» να παρουσιάσουν επιπλοκές από τη νόσο COVID-19.

Οι ΗΠΑ, που υφίστανται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφουν καθημερινά πάνω από 60.000 κρούσματα επί μία εβδομάδα, με τον υψηλότερο αριθμό, 77.638 μολύνσεις, να σημειώνεται την Παρασκευή.

Η εκτίναξη των μολύνσεων προς τα πάνω είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε νότιες και δυτικές πολιτείες. Στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης το Σαββατοκύριακο. Ενώ στη Φλόριντα, άλλη εστία της πανδημίας, δεν απέμενε διαθέσιμο πλέον χθες Δευτέρα παρά το 18% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ