Η απάντηση της Dua Lipa σε αυτούς που την έκριναν για την φωτογραφία με την «Μεγάλη Αλβανία»

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η ανάρτηση της γνωστής τραγουδίστριας Dua Lipa, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, σχετικά με την «Μεγάλη Αλβανία» την οποία την παρουσίαζε ότι φτάνει μέχρι την Θεσπρωτία αλλά και την Κέρκυρα.

Μέσα σε αυτούς ήταν και η Καίτη Γαρμπή η οποία την χαρακτήρισε ως «ανιστόρητη»

Δύο μέρες μετά, η Dua Lipa καλείται να απαντήσει σε αυτούς που την έκριναν και την συνέδεσαν με την ακροδεξιά ιδεολογία της Μεγάλης Αλβανίας ζητώντας από την Apple να συμπεριλάβει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος, κάτι το οποίο στηρίζει και η τραγουδίστρια, επίσης διεθνής φήμης και Αλβανικής καταγωγής, Rita Ora.


«Θα ήθελα πολύ να δω την Apple να δείξει ευαισθητοποίηση, βάζοντας το Κοσσυφοπέδιο στον χάρτη! Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρη που έχουν τόσα όμορφα και μεγάλα ταλέντα», ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Rita Ora.

Η Dua Lipa με τη σειρά της, ανάρτησε την απολογία της σχετικά με τον σάλο που δημιούργησε:

«Το προηγούμενο ποστ μου, δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος.

Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου… τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here