Ο Ολυμπιακός ζητάει παρέμβαση της UEFA για τον τελικό και πετάει το γάντι στην ΑΕΚ

Την παρέμβαση της UEFA ζήτησε ο Ολυμπιακός για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ να μεταθέσει την προγραμματισθείσα για τις 26 Ιουλίου αναμέτρηση με την ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου, αναλύοντας όλα τα προβλήματα που προκύπτουν (όπως με τα συμβόλαια και τις συμβάσεις χορηγίας).

Παράλληλα, η πειραϊκή ΠΑΕ έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για το αν συναινεί να διεξαχθεί η αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

«Είναι σαφές ότι η χρονική μετάθεση του τελικού οποιαδήποτε στιγμή στα τέλη Αυγούστου ευτελίζει τον θεσμό τόσο αγωνιστικά (αποχωρήσεις παιχτών, νέα ρόστερ κ.λπ.) και οικονομικά (συμβάσεις χορηγιών, δικαιώματα από το Κύπελλο, αποζημιώσεις για μη εκπληρωθείσες συμβάσεις, τηλεοπτικός πάροχος κ.λπ.) όσο και από άποψη κύρους. Επειδή η συναίνεση και των δύο ομάδων στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου κατά την ημερομηνία που είχε αρχικώς ορισθεί (26/7/2020) είναι καθοριστική για τη διοργανώτρια Αρχή. Επειδή προσφάτως δημόσια επικαλεστήκατε τον αξιακό κώδικα και την ηθική της ομάδας σας για το πώς και πού πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες. Κατόπιν όλων των ανωτέρω σάς καλούμε να μας γνωρίσετε αν η ομάδα σας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού και έτσι να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου στις 26/7, όπως αρχικά είχε οριστεί ή όχι;» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επιστολή των «ερυθρολεύκων».

Την Κυριακή, σε οποιοδήποτε γήπεδο, πιέζει να διεξαχθεί ο τελικός και η Cosmote TV. «Σε περίπτωση αναβολής θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τον έως σήμερα εμπορικό μας προγραμματισμό (αναφορικά μάλιστα με το σημαντικότερο παιχνίδι της διοργάνωσης), κάτι το οποίο επηρεάζει φυσικά τις εμπορικές συνεργασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το συνδρομητικό κανάλι.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε την πρόθεση να φιλοξενηθεί ο αγώνας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πηγή: Espresso

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ