Ψήφο κατά συνείδηση ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος – Xάος στη Βουλή με χειρονομίες


Ψήφο κατά συνείδηση και απαλλαγμένη κομματικές σκοπιμότητες ζήτησε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται από το πρωί το πόρισμα της πλειοψηφίας για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην ομιλία του που ξεπέρασε τη μια ώρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τον οποίο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την ποινική του δίωξη για οκτώ αδικήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα κακουργήματα, ανέφερε πως η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία αλλά σκάνδαλο και πως στόχος της πλειοψηφίας είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές παραβιάσεις και δεν θα καλύψει το θόρυβο των γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα», είπε, συνδέοντας την παραπομπή του με τα εθνικά θέματα.

Ανεβάζοντας τους τόνους, υποστήριξε πως «σήμερα αποδεικνύεται πως η Προανακριτική Επιτροπή λειτούργησε σαν κατοχικό δικαστήριο απέναντι μου με ναζιστές αξιωματικούς».

Στην ομιλία του που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε σειρά εντάσεων για την έρευνα που διεξήχθη, κάνοντας λόγο για ανυπόστατο κατηγορητήριο με ψευδείς καταθέσεις από εισαγγελείς.

«Η δημοκρατία μας διολισθαίνει σε αυταρχικό κράτος με φασίζουσες νοοτροπίες, αν δεν αντιδράσουμε κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μπανανία», είπε σε άλλο σημείο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Εκτίμησε τέλος, ότι η παραπομπή του θα ερμηνευθεί από το λαό ως προσπάθεια συγκάλυψης των μεγάλων σκανδάλων, ως χορήγηση ασυλίας και ως νομιμοποίηση της μίζας.

«Αν σήμερα με την ψήφο σας νομιμοποιήσετε τη μίζα δεν αποκλείεται ο λαός μας να μετατρέψει τη λέξη δημοκρατία σε μιζοκρατία και την ανάλογη μετατροπή και στο όνομα της παράταξης σας», είπε.

Τσοβόλας: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Εν τω μεταξύ, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, με γραπτή ανακοίνωσή τους αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρουν:

«Οι απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, δεν έχουν τέλος.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ατύπως από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στην οποία καταθέσαμε την αίτηση ακυροτήτων και άρσης αμφισβητήσεων (κατ’ άρθρο 244 παρ. 5 ΚΠΔ) κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, και για την οποία η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής παρανόμως αρνήθηκε να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο απευθύνεται η αίτηση, ότι με το από 18/7/20 έγγραφό της, λόγω αναρμοδιότητας (της Εισαγγελίας), αυτή απέστειλε την αίτηση προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προφανώς για να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τη διαβίβαση του ανωτέρω εγγράφου, την κράτησε σκοπίμως μυστική η Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια. Μετά την ανωτέρω εξέλιξη θα πρέπει να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων από την Ολομέλεια της Βουλής μέχρις ότου αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο επί των ακυροτήτων που συνέβησαν κατά τη λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Γιατί αν γίνει δεκτή η αίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου ακυρώνεται και η προκαταρκτική εξέταση και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που συζητεί σήμερα την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης εναντίον του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Αποβλήθηκε βουλευτής για απρεπή χειρονομία

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου προχώρησε σε απρεπή χειρονομία εις βάρος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα.

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας που είδε το σκηνικό ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας πως «η κίνησή σας είναι καταδικαστέα. Δεν είναι αυτή πράξη καθηγητή πανεπιστημίου (σ.σ. είναι καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πατρών), να βγείτε τώρα από την αίθουσα».

Προς στιγμήν ο κ. Μάρκου δεν αποχωρούσε με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης.

Με απόφαση του προεδρείου ο κ. Μάρκου αποκλείεται από τη σημερινή συνεδρίαση για ανάρμοστη συμπεριφορά και έχει δικαίωμα να λάβει απλώς μέρος στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις εννέα το βράδυ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα ενημερωθεί σχετικά για το θέμα και ενδεχομένως να υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25

Νωρίτερα, από τη συζήτηση είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής. «Κυρίως είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ