Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα – Συναγερμός για Αττική και Θεσσαλονίκη


Κορονοϊός: 32 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα την Τετάρτη (22/07), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – Καταγράφονται επίσης τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 200

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου την Τετάρτη είναι 32, εκ των οποίων τα 14 είναι εισαγόμενα.

Ο χάρτης του κορονοϊού

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– 8 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
– 6 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.077 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Δυστυχώς καταγράφηκαν ακόμη 3 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 200. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες, στη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 85χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, έναν 91χρονο και μία 75χρονη που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, ένας 85χρονος από την Καλλονή, ο οποίος νοσηλευόταν -με υποκείμενα νοσήματα- στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, κατέληξε σήμερα.

Αν και η κατάσταση του είχε βελτιωθεί, τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί κατέληξε με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στην εντατική πλέον νοσηλεύεται μετά από επιπλοκές ο γιος του άτυχου 85χρονου, ο οποίος επίσης έχει διαγνωστεί με κορονοϊό όπως και ο εγγονός του που παραμένει σε καραντίνα σπίτι του.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπέκυψε ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Το τελευταίο θύμα του φονικού ιού είναι μία 75χρονη που έπασχε από κολπική μαρμαρυγή και σύνδρομο Sjogren και νοσηλευόταν στο «ΑΧΕΠΑ».

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4077 κρουσμάτων, 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ