ΕΣΥ: Εξαγγελία για 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών από τον υπουργό Υγείας

Σε εξαγγελία 2.250 νέων θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Εντατικής Θεραπείας και Δημόσιας Υγείας προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Στόχος μας είναι η επιστημονική αναβάθμιση του ρόλου των νοσηλευτών και η ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στη διαδικασία κάλυψης των 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στον αγώνα για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 επενδύουμε σε δύο κρίσιμους τομείς: της Εντατικής Θεραπείας και της Δημόσιας Υγείας. Με το νόμο που ψηφίσαμε το Μάιο, αποφασίσαμε την κατανομή των 2.250 θέσεων σε δύο ειδικότητες: 1.650 στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και 600 στη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας/Κοινοτική Νοσηλευτική».

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα εργάζονται για 18 μήνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, στα Κέντρα Υγείας και σε άλλες δομές Δημόσιας Υγείας, παράλληλα με τη θεωρητική τους κατάρτιση, η οποία έχει προβλεφθεί να γίνεται με τηλε-εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για τις 1.650 θέσεις Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, οι ενδιαφερόμενοι νοσηλευτές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2020, στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όπως αναφέρονται στους ακόλουθους συνδέσμους:

  • Για την 1η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 2η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 3η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 4η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 5η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 6η ΥΠΕ εδώ.
  • Για την 7η ΥΠΕ εδώ.

Όπως επίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, εξάλλου, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή των αιτήσεων για τις 600 θέσεις Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ